ПУЕНТЕ АЛТО, Чиле. Велики шумски пожар, који се проширио због јаких ветрова с Тихог океана, захватио је 13. априла 2014. стари лучки град Валпараисо, у Чилеу. У пожару је страдало најмање 15 особа, а повређено је преко 500. Потпуно је уништено око 2 900 кућа и преко 10 000 људи остало је без крова над главом.

Подружница Јеховиних сведока у Чилеу извештава да је у пожару страдао један старији Сведок. Осим тога, 89 Сведока је остало без дома. Многи од њих смештени су у домовима својих суверника. Подржница је одмах основала одбор за хуманитарну помоћ, који помаже настрадалима. Групе волонтера већ раде на рашчишћавању терена. Када се стекну услови, почеће се с градњом 28 кућа Сведока које су оштећене у пожару.

Џејсон Рид, портпарол Јеховиних сведока у Чилеу, изјавио је: „Све нас погађа патња оних који су доживели ову несрећу. Дубоко жалимо због губитка нашег суверника и молимо се за оне који су изгубили пријатеље или чланове породице у овом пожару. И даље ћемо пружати хуманитарну помоћ жртвама, као и све друго што је потребно да би се изборили са стресним последицама ове катастрофе.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Чиле: Џејсон Рид, тел.: +56 2 2428 2600