Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

25. ЈУЛ 2014.
ХРВАТСКА

Велике поплаве у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској

Велике поплаве у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској

БЕОГРАД, ЗАГРЕБ, САРАЈЕВО. Одбори Јеховиних сведока за хуманитарну помоћ, у сарадњи с представницима подружнице Јеховиних сведока у Немачкој, пружили су помоћ жртвама незапамћених поплава у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској. Олујна киша која је падала од 13. до 15. маја 2014. проузроковала је велике поплаве и покренула око 3 000 клизишта.

Одбори за хуманитарну помоћ су одмах обезбедили превоз, храну, одећу и привремени смештај за пострадале. Иако нико од Сведока није изгубио живот нити је повређен, најмање 14 њихових кућа је потпуно уништено или озбиљно оштећено. Уништена је и једна дворана Јеховиних сведока. Одбори тренутно надгледају обнову оштећених домова, као и градњу једноставних монтажних кућа за оне који су остали без крова над главом.

Јосип Лиовић, портпарол Јеховиних сведока, у име подружница на погођеном подручју изјавио је: „Иако нико од наших суверника није страдао у овом трагичном догађају, искрено саосећамо са свима који су у жалости због губитка чланова породице и пријатеља. Улажемо посебан труд да бисмо тешили људе на овом подручју. Захвални смо и нашим пријатељима из Немачке који су нам помогли да организујемо пружање хуманитарне помоћи, која ће у наредним седмицама и месецима бити преко потребна жртвама ове катастрофе.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Србија: Даниел Домоњи, тел.: +381 11 405 99 00

Хрватска: Јосип Лиовић, тел.: +385 91 5336 511