Пређи на садржај

17. ФЕБРУАР 2014.
ФИЛИПИНИ

Најновије: Јеховини сведоци пружају хуманитарну помоћ након супертајфуна Хаијан

Најновије: Јеховини сведоци пружају хуманитарну помоћ након супертајфуна Хаијан

МАНИЛА, Филипини. Пошто је супертајфун Хаијан проузроковао огромну штету, Јеховини сведоци су организовали међународну хуманитарну акцију за помоћ Филипинима која је још увек у току.

Подружница Јеховиних сведока у Манили оформила је пет одбора за хуманитарну помоћ како би угрожени добили оно што им је потребно. Више од 190 тона хране и потрепштина је послато у централни део Филипина. Сведоци из најмање десет земаља су се понудили да помогну. Добровољци граде и поправљају више од 2000 кућа и пружају медицинску помоћ.

Око 225 људи још увек живи у шаторима које су Сведоци поставили у привременом кампу близу града Калбајог, на острву Самар. Према проценама, између 15 и 20 посто оних који су ту пронашли заклон нису Сведоци.

Овај тајфун је једна од најјачих олуја које су погодиле копно. Број погинулих је порастао на 6201, а 1785 особа се и даље води као нестало. Повређено је око 28000 људи, а више од милион кућа је оштећено. Филипинска подружница Јеховиних сведока у Манили извештава да су 33 Сведока погинула, а претпоставља се да је и 10 њих који се воде као нестали такође настрадало.

Члан Водећег тела Јеховиних сведока Марк Сандерсон у посети угроженима након природне катастрофе

Почевши од 7. децембра 2013, члан Водећег тела Јеховиних сведока Марк Сандерсон за седам дана је посетио пет провинција у погођеном подручју. Он каже: „Многи на Филипинима и даље осећају страшне последице тајфуна Хаијан. Спремни смо да и даље шаљемо храну, потрепштине и добровољце и да пружамо утеху угроженима.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Филипини: Дин Јацек, тел.: +63 2 411 6090