Пређи на садржај

27. АПРИЛ 2017.
ФИЛИПИНИ

Сведоци започели са пројектом реконструкције након супер тајфуна Нок-Тен

Сведоци започели са пројектом реконструкције након супер тајфуна Нок-Тен

МАНИЛА, Филипини. Јеховини сведоци на Филипинима покренули су огроман хуманитарни пројекат како би поправили и поново изградили домове које је оштетио или уништио супер тајфун Нок-Тен (међу локалним становништвом познат као „Нина“).

Џејсон Дотимас (лево) и Бетел Алварез (десно), чланови грађевинске екипе Сведока, раде на реконструкцији Дворане Краљевства у граду Поланги, на Филипинима. Обојица су путовали више од 650 километара да би учествовали у пружању помоћи

Нок-Тен, тајфун 4. категорије, 25. децембра 2016. погодио је и у великој мери опустошио филипинску област Бикол. Према извештајима, десет особа је изгубило живот, а преко 390000 објеката је оштећено. Иако нико од Јеховиних сведока није погинуо нити је озбиљније повређен, оштећено је или потпуно уништено преко 300 домова Сведока и 24 објекта које користе за своје састанке (Дворане Краљевства). Подружница Јеховиних сведока на Филипинима оформила је одбор за пружање хуманитарне помоћи у граду Нага с циљем да се пружи помоћ породицама Сведока погођеним овом катастрофом.

„Волонтери су до сада помагали у поправци 271 дома наших сухришћана, а поправили су и 22 Дворане Краљевства. Наше грађевинске екипе ће и даље пружати неопходну помоћ како би се поправило и преосталих 38 домова и две Дворане Краљевства, а циљ је да се радови на поправкама заврше до априла 2017“, рекао је Дин Јацек, портпарол Јеховиних сведока на Филипинима.

Обновљене куће. Захваљујући монтажној градњи, кућа може бити готова за шест дана

Водеће тело Јеховиних сведока надгледа међународно дело проповедања, као и пружање хуманитарне помоћи, а све се то финансира добровољним прилозима. У свету има више од 8 милиона Јеховиних сведока, а на Филипинима живи преко 209000.

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Филипини: Дин Јацек, тел.: +63 2 224 4444