Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

31. ЈАНУАР 2017.
ТАЈЛАНД

Тајландске власти користе публикације Јеховиних сведока у образовне сврхе

Тајландске власти користе публикације Јеховиних сведока у образовне сврхе

БАНГКОК. Влада Тајланда користи литературу Јеховиних сведока у настојању да образује државне службенике по питању разних тема, као што су успешно одгајање деце, спречавање насиља у породици и побољшање менталног и физичког здравља. Овог месеца ће се навршити три године од како тајландске власти користе публикације Сведока као помоћ у решавању друштвених проблема.

Националне иницијативе за образовање под покровитељством владе Тајланда организују се и спроводе на локалном нивоу у преко 8 700 регионалних Образовних центара широм земље. Влада је основала и 11 Образовних центара за друштвени развој чији је главни задатак обука водећег кадра у државним службама. Чиват Сангсре, директор Образовног центра у области Након Најок, која се налази североисточно од Бангкока, рекао је: „Дивим се Сведоцима јер имају јасан циљ пред собом, а то је да помогну друштву и појединцима да упознају свог Створитеља. Наш заједнички циљ је да подигнемо стандард тако да живот наших грађана буде квалитетнији.“ Он је још додао: „На пример, у часопису Пробудите се! налази се чланак под насловом ’Пазите да ваше речи не боле‘, који Министарство за друштвени развој и безбедност користи у обучавању својих кадрова. Сматрамо да нам је овај чланак био од велике помоћи.“ Господин Чиват је затим Сведоцима предложио да своје публикације обезбеде за учеснике семинара SMART, коме је присуствовало 100 запослених у јавим службама и 20 инструктора из 28 тајландских региона. Семинар се бавио методама управљања и унапређивања друштва. На слици је господин Чиват са Сведоцима.

Ентони Петратјотин, портпарол Јеховиних сведока у Тајланду, рекао је: „Драго нам је што представници државних служби на тако добар начин користе библијске савете који се налазе у нашим публикацијама. И даље ћемо се трудити да путем службе проповедања наша литература буде доступна и властима и широј јавности.“

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Тајланд: Ентони Петратјотин, тел.: +66 2 375 2200