БРУКЛИН, ЊУЈОРК. Јеховини сведоци су продали некадашњи хотел Босерт који се налази у Улици Монтегју 98 у Бруклин Хајтсу, у Њујорку. Иначе, у том делу града се налази више зграда од историјског значаја. Нови власници су компаније Клипер Еквити и Шетрит Груп. Босерт је изграђен 1909, исте године када су Јеховини сведоци преместили своје главно седиште у Бруклин Хајтс.

Сведоци су ову зграду почели користити 1983. године, а 1988. су је и купили. Одмах су почели с темељном рестаурацијом целе зграде, у складу с нормама Завода за заштиту културе и споменика. За успех у враћању елеганције и шарма каквим је Босерт одисао почетком прошлог века Сведоци су добили неколико признања.

Недавно је дошло до реорганизације одељења у главном седишту Јеховиних сведока у Бруклину. Са смањеним бројем особља смањена је потреба за стамбеним простором у Бруклину и зато је ова зграда продата.

Портпарол Јеховиних сведока Дејвид Семонијан изјавио је: „Са задовољством смо протеклих 25 година водили бригу о хотелу Босерт. То је прелепа грађевина која заузима важно место у нашој историји.“

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000