Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

1. ЈАНУАР 2013.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Јеховини сведоци продали некадашњи хотел Босерт

Јеховини сведоци продали некадашњи хотел Босерт

БРУКЛИН, ЊУЈОРК. Јеховини сведоци су продали некадашњи хотел Босерт који се налази у Улици Монтегју 98 у Бруклин Хајтсу, у Њујорку. Иначе, у том делу града се налази више зграда од историјског значаја. Нови власници су компаније Клипер Еквити и Шетрит Груп. Босерт је изграђен 1909, исте године када су Јеховини сведоци преместили своје главно седиште у Бруклин Хајтс.

Сведоци су ову зграду почели користити 1983. године, а 1988. су је и купили. Одмах су почели с темељном рестаурацијом целе зграде, у складу с нормама Завода за заштиту културе и споменика. За успех у враћању елеганције и шарма каквим је Босерт одисао почетком прошлог века Сведоци су добили неколико признања.

Недавно је дошло до реорганизације одељења у главном седишту Јеховиних сведока у Бруклину. Са смањеним бројем особља смањена је потреба за стамбеним простором у Бруклину и зато је ова зграда продата.

Портпарол Јеховиних сведока Дејвид Семонијан изјавио је: „Са задовољством смо протеклих 25 година водили бригу о хотелу Босерт. То је прелепа грађевина која заузима важно место у нашој историји.“

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000