Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

5. АВГУСТ 2013.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Јеховини сведоци почели с градњом главног седишта у Ворвику

Јеховини сведоци почели с градњом главног седишта у Ворвику

ЊУЈОРК. У понедељак, 29. јула 2013, Јеховини сведоци су званично почели с градњом свог новог главног седишта у Ворвику, у држави Њујорк, након што су добили грађевинску дозволу надлежних органа.

У среду, 17. јула, Одељење за урбанизам у Ворвику једногласно је одобрило издавање локацијске дозволе за ново главно седиште Сведока. То је било последње одобрење неопходно за добијање осталих дозвола и почетак градње. Ово одобрење добијено је тачно четири године откако су Сведоци 17. јула 2009. купили имање у Ворвику. Након што су добили прву грађевинску дозволу у петак, 26. јула, Сведоци су одмах у понедељак, 29. јула, почели с радовима и копањем темеља.

Сведоци су овај објекат пројектовали у складу с начелима еколошки одрживе градње, што је био пресудни фактор да Одељење за урбанизам једногласно одобри његову изградњу. На пример, планирано је постављање зида за спречавање одрона земљишта, који ће уједно служити и као заштита за дивље животиње, попут шумске звечарке, држећи их подаље од градилишта.

„Драго нам је што ћемо у сарадњи с градским властима у Ворвику наставити с градњом овог објекта“, изјавио је Ричард Девин, портпарол Јеховиних сведока и члан одбора који надгледа овај пројекат. „Одобрење које смо добили од Одељења за урбанизам важан је корак напред у реализацији пресељења нашег главног седишта из Бруклина у Ворвик.“ Енрике Форд, члан истог одбора, додао је: „Пошто су нам власти у јулу издале локацијску и грађевинску дозволу, могли смо да одредимо конкретне рокове с циљем да сви радови буду завршени за четири године.“

Од 1960. до 1987, ово имање је било у власништву компаније International Nickel Company, где се између осталог налазило седиште њиховог управног одбора и сектор за истраживање и развој. Након што је имање било напуштено четири године, купио га је факултет King’s College с циљем да га претвори у студентско насеље. Пошто се то није остварило, имање је било пусто више од две деценије, све док га 2009. нису купили Сведоци.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000