Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

8. СЕПТЕМБАР 2017.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Први извештаји о урагану Ирми

Први извештаји о урагану Ирми

Ураган који је 5. септембра 2017. стигао до копна, један је од најјачих урагана који је икада измерен на Атлантику. Овај ураган је већ опустошио многа Карипска острва. Нико од наше браће и сестара до сада није повређен нити је погинуо у овој олуји. Оштећена је једна Дворана Краљевства на острву Ла Дезираду, Гваделупe, као и једна на острву Сент Бартелеми, а на острву Синт Мартен оштећена је једна Конгресна дворана.

Овај ураган је нарочито великом јачином погодио острво Барбуду и процењује се да је 50 посто његовог становништва остало без својих домова. Власти су наредиле да се целокупно становништво овог острва, укључујући и 11 наше браће, евакуише на Антигву, будући да се очекује да ће током викенда још један ураган, Хозе, погодити Карибе.

С обзиром да се ураган Ирма и даље креће северно ка Бахамима, Куби и југоистоку Сједнињених Држава, браћа су покренула неколико иницијатива како би се пружање хуманитарне помоћи и даље наставило. У то је укључено и проналажење смештаја за браћу и сестре који ће можда морати да напусте своје домове.

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000