Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

9. НОВЕМБАР 2012.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Ураган Сенди погодио источну обалу Сједињених Држава

Ураган Сенди погодио источну обалу Сједињених Држава

ЊУЈОРК. Ураган Сенди је 29. октобра 2012. опустошио подручје дуж источне обале Сједињених Држава. Јеховини сведоци сарађују с тамошњим властима како би помогли у збрињавању потреба својих суверника, као и осталих жртава ове непогоде.

У државама које су директно погођене овом олујом живи око 200 000 Сведока. У најтеже погођеним подручјима ниједан Сведок није погинуо, а само је двоје претрпело лакше повреде. У Џорџији се због јаких ветрова одломила грана дрвета и нанела тешке повреде детету чији су родитељи повезани са скупштином Јеховиних сведока. Према досадашњим сазнањима, дете је у критичном стању. Тамошњи Сведоци, као и други који су преко медија чули за овај несрећан случај, пружају великодушну подршку овој породици.

Због олује су прекинуте телефонске везе у многим регионима. Када телекомуникацијски системи буду поправљени, имаћемо прецизније процене штете.

Према првим извештајима подружнице Јеховиних сведока у Сједињеним Државама, нико од њих није страдао, али је зграда ове подружнице претрпела мање оштећење. Олуја није нанела већу штету објектима главног седишта Јеховиних сведока у Бруклину, у Њујорку. Јаки ветрови су откинули део фасаде с једног објекта, али притом нико није био повређен. Објекти главног седишта у Патерсону и Волкилу остали су без струје тако да су се електричном енергијом привремено снабдевали помоћу генератора, док објекти у Ворвику и даље користе генераторе. Због олује су биле прекинуте и телекомуникацијске везе.

Из првих извештаја сазнајемо следеће: поплаве и јаки ветрови су озбиљно оштетили 12 Дворана Краљевства, то јест објеката у којима Сведоци одржавају своје састанке; 219 домова Сведока је претрпело велика оштећења због олује, на 169 домова штета није тако велика, а 710 домова је мање оштећено. Јеховини сведоци су организовали неколико тимова за пружање помоћи и у сарадњи с властима помажу својим суверницима и осталим жртвама.

Сведоци су у својим скупштинама направили план евакуације чим су сазнали да долази ураган. Више од 1 100 Сведока је било евакуисано пре олује. Сведоци су пружили смештај својим суверницима који су били приморани да напусте куће или су већ дуже времена без струје.

Волонтери који су Сведоци вредно раде да би задовољили потребе својих сухришћана и пружаће им помоћ колико год то буде било потребно. „Веома смо забринути за све жртве ове страшне олује“, изјавио је Џ. Браун, портпарол Јеховиних сведока у њиховом главном седишту. „Драго нам је што смо у могућности да помогнемо другима, нарочито нашим суверницима који су погођени овом разорном олујом. Стално су у нашим мислима и молитвама.“

Контакт:

Џ. Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000