Пређи на садржај

24. ОКТОБАР 2016.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Јеховини сведоци улажу огроман труд у пружању хуманитарне помоћи након урагана Метју

Јеховини сведоци улажу огроман труд у пружању хуманитарне помоћи након урагана Метју

Јеховини сведоци напорно раде на пружању помоћи својим суверницима и другим жртвама урагана Метју, који је почетком октобра 2016. захватио Бахаме, Карибе и југоисточни део Сједињених Држава.

Од укупно 1400 Јеховиних сведока, колико их има на Бахамима, приближно половина је била погођена овим ураганом. Храна, вода и остале потрепштине достављене су на две локације како би се одмах збринуле њихове најосновније потребе.

На Куби је укупно 124 дома Сведока претрпело озбиљна оштећења, а 31 је био потпуно уништен.

Преко 700 Сведока са Хаитија морало је да напусти своје домове због овог урагана. Уништено је укупно 73 дома Сведока и четири места за састајање. Поред тога, оштећена су 274 дома и 15 места за састајање. Обезбеђени су храна и лекови за жртве и купљени су шатори како би се обезбедио привремени смештај за све који су морали да напусте своје домове.

У Сједињеним Државама ураган је оштетио 125 кућа Сведока. Извештаји показују да су највећу претњу представљале поплаве због набујалих река.

Водеће тело Јеховиних сведока из свог главног седишта координира пружањем хуманитарне помоћи користећи новац од добровољних прилога за међународно дело проповедања. Портпарол Јеховиних сведока Дејвид Семонијан, рекао је: „Иако нико од Сведока није изгубио живот, саосећамо са свима који су изгубили некога у овој катастрофи.“

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Бахами: Максвел Дин, тел.: +1 242 422 6472

Хаити: Данијел Лене, тел.: +509 2813 1560