Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

9. ДЕЦЕМБАР 2015.
СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ

Окончан најактивнији период у изградњи новог главног седишта Јеховиних сведока

Окончан најактивнији период у изградњи новог главног седишта Јеховиних сведока

ЊУЈОРК. Период од августа до октобра 2015. био је најактивнији период на изградњи новог главног седишта Јеховиних сведока у Ворвику. Сваког дана је на градилишту радило 3 800 волонтера.

Током најактивнијег периода на градилишту, око 40 аутобуса је свакодневно довозило и одвозило око 3 800 волонтера

Волонтерима су на располагању чак осам привремених трпезарија

Од постављања темеља у јулу 2013, више од 18 000 Сведока из свих америчких држава, од Аљаске до Хаваја, долазило је да ради на овом пројекту. У просеку је око 400 до 500 њих стизало сваког викенда, а у најактивнијем периоду било их је и преко 700. Већина волонтера се пријавила да помаже од једне до четири седмице.

Ричард Дивајн, председавајући одбора који надгледа овај пројекат, каже: „Пошто је на градилишту било више хиљада радника сваког дана, лако се могло десити да настане хаос. Да би се све добро организовало и делотворно обавио посао, 400 радника смо из прве смене преместили у другу, од три поподне до два ујутру.“ Та смена је функционисала од маја до септембра.

Залазак сунца изнад главног улаза у ново седиште Јеховиних сведока

Одбор је известио да ће две од четири стамбене зграде бити довршене до јануара 2016, као што је и планирано. Међутим, господин Дивајн је објаснио да „целокупан пројекат иде четири месеца испред планираног рока, захваљујући изузетно доброј координацији“. Остале две стамбене зграде, зграда с канцеларијама и зграда Одељења за одржавање биће довршене до 1. септембра 2016.

Поглед из ваздуха на градилиште

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000