Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

15. МАЈ 2014.
ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Јеховини сведоци најављују серију међународних конгреса

Јеховини сведоци најављују серију међународних конгреса

ЊУЈОРК. Јеховини сведоци ће одржати тродневне међународне конгресе у неколико метропола у периоду од јуна 2014. до јануара 2015. Серија конгреса ће почети у Сједињеним Државама, а затим ће се наставити у Аустралији, Грчкој, Еквадору, Енглеској, Зимбабвеу, Јужној Кореји, Мексику и Немачкој. У истом периоду одржаће се и регионални конгреси, које Сведоци организују сваке године широм света.

Серија међународних конгреса почеће 6. јуна 2014. на стадиону Форд Филд у Детроиту (Мичиген, САД). Очекује се да ће доћи око 45 500 људи, међу којима и 2 500 делегата из других земаља

Међународним конгресима ће присуствовати делегати из разних земаља, а некима и мисионари који проповедају у другим земљама. Џејмс Ричард Браун, портпарол Јеховиних сведока у њиховом главном седишту у Бруклину, у Њујорку, изјавио је: „Наши међународни конгреси су лепе и радосне прилике. У друштву наших пријатеља и чланова породице присутни ће заједно с нама уживати у посебном програму ове серије конгреса.“

Назив конгреса је „Тражите најпре Божје Краљевство“. Господин Браун је објаснио да ће „програм истаћи главну тему Светог писма и два основна веровања Јеховиних сведока, наиме да је Божје Краљевство успостављено 1914. и да је Исус Христ Краљ тог Краљевства. Зато ће овај конгрес обележити стогодишњицу Божјег Краљевства“.

Сведоци припремају међународну акцију током које ће позивати људе да присуствују конгресу на најближој локацији. Као и на свим њиховим састанцима, улаз ће бити слободан и неће бити сакупљања прилога.

Датум и локацију конгреса „Тражите најпре Божје Краљевство“ за 2014. можете пронаћи на нашем званичном веб-сајту jw.org. За више информација, као и за име контакт особе задужене за сарадњу с медијима, новинари се могу обратити подружници Јеховиних сведока.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000