Пређи на садржај

30. МАРТ 2017.
ПЕРУ

Перу: Поплаве и клизишта

Перу: Поплаве и клизишта

Обилне кише изазвале су поплаве и клизишта у 24 од 25 области у Перуу, а очекује се да се оваква ситуација настави. У читавој земљи пало је 10 пута више кише него што је нормално у кишној сезони (од децембра до марта). Јеховини сведоци пружају помоћ како својим суверницима тако и другим жртвама ових непогода.

Поплаве су оштетиле преко 530 домова Јеховиних сведока, као и шест објеката које они користе за састајање (Дворане Краљевства). Извештаји показују да су због поплава многи Сведоци у граду Хуармеју, који се налази 288 километара од Лиме, остали заробљени на крововима својих кућа.

Подружница Јеховиних сведока у Перуу оформила је осам одбора за пружање хуманитарне помоћи да би збринула потребе Сведока у погођеним подручјима, међу којима су и 12 области у којима је проглашено ванредно стање. Одбори су већ испоручили 22 тоне хране и преко 22 000 литара пијаће воде. Током наредних недеља биће послато још 48 тона хране и 9 000 литара пијаће воде. Стотине Сведока у Перуу добровољно се понудило да помогне око рашчишћавања и поправки.

Водеће тело Јеховиних сведока из свог главног седишта организује пружање хуманитарне помоћи, користећи новац од добровољних прилога за међународно дело проповедања.

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Перу: Норман Р. Крипс, тел.: +51 1 708 9000