Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

6. МАРТ 2015.
МОЗАМБИК

Јеховини сведоци пружају помоћ након страшних поплава у Мозамбику

Јеховини сведоци пружају помоћ након страшних поплава у Мозамбику

МАПУТО, Мозамбик. Услед незапамћених пљускова у провинцији Замбезија, који су трајали од децембра до средине јануара, дошло је до страшних поплава у којима је живот изгубило 158 људи. Подружница Јеховиних сведока у Мозамбику известила је да међу Сведоцима нема ни страдалих ни повређених. Оштећене су две Дворане Краљевства, у којима Сведоци одржавају своје састанке, и срушено је 225 кућа Сведока.

Јеховини сведоци утоварују залихе хране за подручје Чире, до ког се тренутно може доћи само ваздушним путем

Сведоци су формирали неколико Одбора за хуманитарну помоћ да би помагали својим суверницима у погођеним подручјима. Неке Дворане Краљевства су коришћене за привремени смештај угрожених и дељење хране. У Чиреу, који је удаљен око 1 500 километара од Мапута, поплаве су срушиле мостове, због чега је било немогуће доћи до више од 1 300 Сведока на том подручју. Управа за цивилно ваздухопловство Мозамбика дала је Сведоцима дозволу да хеликоптером у ово подручје допреме више од 17 тона хуманитарне помоћи.

Утовар џакова с кукурузом и семеном кукуруза у Морумбали

Портпарол Јеховиних сведока у Мозамбику, Алберто Либомбо, рекао је: „Прелепо је видети колико су наши суверници великодушни у пружању помоћи. Подружница у Мозамбику и даље допрема основне намирнице и организује изградњу и обнову кућа. Даћемо све од себе да бисмо и у духовном погледу помогли погођенима.“

Дељење хране у Дворани Краљевства у Чирому

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Мозамбик: Алберто Либомбо, тел.: +258 21 450 500