Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

28. НОВЕМБАР 2014.
МЕКСИКО

Власти у Мексику похвалиле Сведоке за чишћење спортског центра

Власти у Мексику похвалиле Сведоке за чишћење спортског центра

МЕКСИКО СИТИ. Преко 250 Јеховиних сведока је 7. јуна 2014. добровољно помагало у чишћењу спортског центра Балдомеро „Мело“ Алмада, како би био спреман за посебан друштвени догађај. Њихов гест је подстакао градске власти да им јавно захвале.

Професор Антонио Кота Маркез, директор Спортског савеза града Уатабампо, у Мексику, месецима је тражио добровољце који би помогли да се благовремено очисти стадион како би 7. јула 2014. гувернер свечано отворио нову атлетску стазу. Јеховини сведоци су се радо одазвали на овај позив и заједно са особљем спортског центра обавили неопходне поправке, очистили стадион од смећа, обојили кошаркашке табле и уредили околни простор.

Дворана у оквиру спортског центра, у којој Сведоци износе бесплатну библијску поуку

Директор Кота је одлучио да ступи у контакт са Сведоцима јер му је већ било познато како они воде рачуна о спортској дворани у оквиру овог центра, где редовно износе бесплатну библијску поуку на шпанском и језику мајо. Након што су Сведоци очистили и уредили овај центар, директор Кота је у једном интервјуу рекао: „Лепо је видети несебичне људе који су одвојили време да би очистили наш спортски центар.“ Касније је дао изјаву: „У име нашег градоначелника Рамона Дијаза Нијебласа, молимо вас да примите нашу захвалност за ваш труд. Наши објекти вам и даље стоје на располагању. Веома ценимо ваш савестан рад и спремност на сарадњу.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Мексико: Гамалијел Камариљо, тел.: +52 555 133 3000