Пређи на садржај

30. ЈАНУАР 2017.
КОЛУМБИЈА

Асоцијација тумача за знаковни језик доделила награду Сведоцима у Колумбији

Награда за труд који Сведоци улажу да би глувима у Колумбији обезбедили библијску литературу

Асоцијација тумача за знаковни језик доделила награду Сведоцима у Колумбији

БОГОТА, Колумбија. Национална асоцијација тумача и преводилаца за знаковни језик и Удружење тумача Колумбије, ANISCOL, заједно са још два регионална удружења, на националној конференцији одржаној од 7. до 9. октобра 2016. доделили су Јеховиним сведоцима награду за материјал на знаковном језику. То је била прва национална конференција организована за тумаче за знаковни језик и организације које у Колумбији пружају практичну помоћ онима који су у исто време слепи и глуви.

Сведоци су позвани на конференцију да би примили награду за „њихов изузетан рад на припреми верског материјала и за позитиван утицај који врше на заједницу глувих у Колумбији“. Рикардо Валенсија Лопез, један од организатора овог догађаја и председник Асоцијације тумача и преводилаца за колумбијски знаковни језик у регији кафе, ASINTEC, објаснио је да су Јеховини сведоци позвани јер су „допринели развоју ове професије издавањем добро осмишљеног материјала, који служи као пример доброг превода на који се можемо угледати“.

Презентација коју су Сведоци одржали наишла је на тако добар пријем да је одбор за организацију доделио још једну награду Сведоцима

Сведоци су припремили презентацију за конференцију и присутнима су пренели искуства која су стекли у превођењу и тумачењу. То је тако добро примљено да је одбор за организацију доделио Сведоцима још једну награду као признање за похвале које је добила њихова презентација.

Конференцији је присуствовао и Кристијан Давид Валенсија, графички и аудио-визуелни дизајнер из Переире и он је рекао да је „изненађен да једна верска заједница има тако добро осмишљен образовни план“, посебно зато што Сведоци нису плаћени за свој рад.

Вилсон Торес, портпарол Јеховиних сведока у Колумбији, изјавио је: „Почели смо са издавањем материјала за глуве још 2000. Само на нашем веб-сајту тренутно имамо преко 400 филмова намењених одраслима, тинејџерима и деци који користе колумбијски знаковни језик. Наставићемо да бесплатно издајемо такав материјал на темељу Библије, као што то је то случај и са свом другом нашом литературом.“

Преводилачки тимови Јеховиних сведока широм света припремају и дистрибуишу видео-публикације на 88 знаковних језика. Јеховини сведоци су направили и апликацију JW Library Sign Language која омогућава корисницима да са нашег званичног сајта , jw.org, лако преузму, а затим и организују и пуштају филмове на знаковном језику.

Контакт:

Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Колумбија: Вилсон Торес, тел.: +57 1 8911530