ТОРОНТО. Око 150 Јеховиних сведока учествовало је у посебној проповедничкој акцији коју је организовала њихова подружница у Канади у септембру и октобру 2014. Планирано је да се посети 35 удаљених заједница широм ове земље.

Током акције којом су обухваћене две територије и једна покрајина (обележено зеленом бојом), Сведоци су посетили 35 ескимских заједница у којима живи преко 32 000 људи (обележено жутим тачкама)

Сведоци су се организовали у групе и свака група је добила места која је требало да посети, на подручју које се простире 3 300 километара од Аклавика у Северозападним територијама, на западу, до Кангиксуалуџуака у Квибеку, на истоку. Они који су учествовали у овој великој акцији сами су покрили своје трошкове, који су у неким случајевима подразумевали авио-карте од неколико хиљада долара по особи.

Паулатук, једно од места које су Сведоци посетили, има око 300 становника и налази се на обали Бофоровог мора на северу Северозападних територија

Пре почетка акције, Водеће тело Јеховиних сведока одобрило је да се кратак филм Зашто проучавати Свето писмо? преведе на инуктитут. То је ескимски језик којим говори око 35 000 људи у Канади и службени је језик у Нунавуту и Северозападним територијама.

Госпођа Велма Иласијак, директорка школе у Аклавику, рекла је о посети Сведока: „Ђаци су заиста уживали у материјалу који сте им показали [...] Размишљамо да за сваког тинејџера у нашој школи наручимо оба тома књиге Млади питају — практични одговори на њихова питања [...] Хвала вам на времену које сте посветили нашој школи и нашој заједници.“

Након што је разговарао са Сведоцима и погледао кратак филм Зашто проучавати Свето писмо?, господин Питер Ијаитук, градоначелник Ајвуџивика, града на северу Квибека, два сата је возио посетиоце у разгледање. Такође их је одвезао на аеродром када је дошло време да отпутују и захвалио им на посети.

Дејвид Кримор, Јеховин сведок, показује господину Питеру Ијаитуку, градоначелнику Ајвуџивика, кратак филм Зашто проучавати Свето писмо?

Матје Розон, портпарол Јеховиних сведока у Канади, каже: „Јеховиним сведоцима је драго што могу свима да понуде бесплатан библијски курс. Они који су учествовали у овој акцији слажу се да је и те како била вредна труда и времена.“

Током ове двомесечне акције, Јеховини сведоци су уручили преко 37 000 публикација. Скоро 600 особа је затражило да их Сведоци поново посете како би наставили да разговарају о Библији.

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Канада: Матје Розон, тел.: +905 873 4100