Пређи на садржај

Јеховини сведоци

Изабери језик српски

9. АПРИЛ 2015.
ВАНУАТУ

Јеховини сведоци пружају помоћ након циклона Пам

Јеховини сведоци пружају помоћ након циклона Пам

НУМЕА, Нова Каледонија. У вечерњим сатима 13. марта 2015, тропски циклон Пам пете категорије погодио је острвску државу Вануату у Тихом океану. Према првим извештајима из подружнице Јеховиних сведока на Новој Каледонији, ниједан Сведок из Вануатуа није погинуо нити је повређен током ове страховите олује. Још увек се процењује настала штета, али је потврђено да је на острву Ефате уништена 31 кућа Сведока, док је 58 веома оштећено. На острву Тана, скоро све куће Сведока су уништене или знатно оштећене. Олујни ветар је уништио и три Дворане Краљевства, док је једну оштетило дрво које је пало.

Одбор за хуманитарну помоћ у Порт Вили, главном граду Вануатуа, обезбедио је храну, воду и смештај за око 100 породица Сведока. Осим тога, Сведоцима у Тани послата је једна тона хуманитарне помоћи како би се збринуле њихове најосновније потребе. Подружнице у Аустралији и на Новој Каледонији заједно организују пружање помоћи, што укључује изградњу привремених склоништа, поправку оштећених кућа и набавку постељине, одеће и других ствари.

Жан-Пјер Франсен, портпарол Јеховиних сведока на Новој Каледонији, изјавио је: „Захвални смо за помоћ која је стигла из иностранства, као и државним агенцијама које су помогле нашим суверницима. Након што су поново успостављени летови до Вануатуа, представник подружнице на Новој Каледонији и путујући надгледници дошли су у погођено подручје како би пружили практичну помоћ, као и утеху и духовну подршку.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Нова Каледонија: Жан-Пјер Франсен, тел.: +687 43 75 00