Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

7. МАЈ 2015.
АНГОЛА

Сведоци помажу жртвама поплаве у Анголи

Сведоци помажу жртвама поплаве у Анголи

Дворана Краљевства Јеховиних сведока у Лобиту у којој је било 70 центиметара муља и воде

ЛУАНДА, Ангола. Обилне кише које су почеле 11. марта 2015. проузроковале су поплаве у провинцији Бенгела, удаљеној око 500 километара од главног града Луанде. Живот је изгубило 85 људи и уништено је 119 кућа. Подружница Јеховиних сведока у Анголи извештава да ниједан Сведок није погинуо, али да је 11 кућа Сведока уништено или веома оштећено. У Лобиту је оштећена и дворана у којој Сведоци одржавају своје састанке.

Одмах следећег јутра након олујне кише, Сведоци су основали Одбор за хуманитарну помоћ, како би проценили штету и организовали пружање помоћи Сведоцима из погођеног подручја. Помоћ су добили и они који нису Сведоци. У Дворани Краљевства у Лобиту, добровољци су уклонили 70 центиметара муља и воде и обавили неопходне поправке како би се већ првог викенда одржали посебни састанци. Представници анголске подружнице, који су допутовали из Луанде, на тим састанцима су својим суверницима пружили духовну утеху и охрабрење.

Сведоци који су добровољно очистили и поправили оштећења у Дворани Краљевства у Лобиту

Портпарол Јеховиних сведока у Анголи, Тод Пекам, изјавио је: „Саосећамо са свима који се боре с последицама ове разорне поплаве. Подружница у Анголи ће и даље надгледати рад Одбора за хуманитарну помоћ и пружати помоћ жртвама ове катастрофе.“

Контакт:

Међународни: Џејмс Ричард Браун, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 718 560 5000

Ангола: Тод Пекам, тел.: +244 222 460 192