Пређи на садржај

Најновије вести за новинаре

ЈУЖНА КОРЕЈА

Приговарачи савести с нестрпљењем ишчекују саслушање на Врховном суду

На јужнокорејском Врховном суду ће се 30. августа 2018. одржати јавно саслушање, на ком ће се по налогу Уставног суда тражити решење за приговараче савести.

РУСИЈА

Русија конфисковала имовину некадашње подружнице

Пре почетка саслушања на Градском суду у Санкт Петербургу, један новинар, стручњак за религије и двојица адвоката говорили су неправедној одлуци руских власти да конфискују имовину некадашње подружнице.

ИТАЛИЈА

Интервју са професором Антониом Пином, др. мед.

„Мислим да не смемо правити разлике међу пацијентима на основу вере. Постоје и пацијенти који нису Сведоци и који не желе трансфузију.“

ИТАЛИЈА

Интервју са Луком Велтертом, др. мед.

„Постоје очигледне тенденције да се трансфузије све мање користе – и то не само када су у питању пацијенти који су Сведоци, већ широм света – јер постоји све више доказа да мања употреба крви води до бољих резултата.“

ИТАЛИЈА

Интервју са професором Масимом Франкијем, др. мед.

„Као лекар, захвалан сам Јеховиним сведоцима. Они су подстакли традиционалног лекара као што сам ја да размисли о томе колико је важно смањити употребу крви.“

ИТАЛИЈА

Универзитет у Падови домаћин значајне конференције о бескрвној медицини

Стручњаци на пољу медицине, биоетике и права окупили су се на конференцији одржаној на Универзитету у Падови како би разговарали о стратегијама лечења без крви.

РУСИЈА

Покушај руских власти да одузму имовину Јеховиних сведока

Градски суд у Санкт Петербургу саслушаће жалбу Јеховиних сведока на пресуду да им се одузме имовина у власништву корпорације из Сједињених Држава. Уколико жалба буде одбијена, пресуда ће постати правоснажна и држава ће моћи одмах да одузме имовину.

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

У мају почињу конгреси Јеховиних сведока за 2018.

Неколико недеља пре почетка конгреса, Јеховини сведоци ће широм света позивати јавност да присуствује. Улаз је бесплатан.

ИЗРАЕЛ

У Тел Авиву организована изложба о Јеховиним сведоцима под нацистичким режимом

Отворена изложба у комплексу Хатахана била је организована са циљем да се подигне свест јавности о прогонству које су Јеховини сведоци доживели током нацистичког режима.

БОЛИВИЈА

Јеховиним сведоцима уручено признање за изложбу на конгресу у Боливији

Сведоцима су додељена два признања за велика побољшања места одржавања конгреса, као и за изложбу која је приказала разнолику урођеничку културу Боливије.

ФИНСКА

Јеховини сведоци наставили са сведочењем на јавним местима у Туркуу

Само неколико дана након терористичког напада у Туркуу, у Финској, градске власти су Јеховиним сведоцима радо одобриле да на тргу на ком је извршен напад наставе са сведочењем.