Библија подстиче на умереност (1. Тимотеју 3:2). Ту спада и узимање оброка. Зато пробај следеће.

Немој се преједати. Раније сам бројала калорије“, каже 19-годишња Јулија, „али сада једноставно престанем да једем кад осетим да сам сита.

Избегавај нездраву храну. Када сам престао да пијем газиране сокове“, каже 21-годишњи Петар, „изгубио сам пет килограма за само месец дана!

Промени навике у исхрани. Трудим се да не сипам у тањир два пута“, каже 19-годишња Ема.

Рецепт за успех: Не прескачи оброке! Ако то чиниш, онда ћеш бити страшно гладан и бићеш у искушењу да се преједеш.

Наравно, неки који кажу: „Морам да смршам“ имају искривљену слику о себи. Њиховој фигури ништа не фали. Међутим, шта ако би требало да изгубиш који килограм? Погледај шта је упалило код девојке по имену Кетрин.

„Била сам буцкаста тинејџерка, нешто што никада нисам желела да будем. Била сам веома несрећна и незадовољна због свог изгледа!

„С времена на време покушавала сам да смршам држећи неке посебне дијете, али су се килограми увек враћали. Зато сам са 15 година решила да окренем други лист. Желела сам да смршам на прави начин, тако да се тога могу придржавати целог живота.

„Купила сам једну књигу у којој су објашњена основна начела правилне исхране и вежбања. Примењивала сам све што сам прочитала. Била сам одлучна да никада не одустанем, чак ни ако се накратко вратим старим навикама или се обесхрабрим.

„И замислите — успела сам! За само годину дана сам изгубила 25 килограма. Прошло је две године и још увек имам исту тежину. Мислила сам да се то никада неће догодити!

„Кључ мог успеха није само дијета већ и потпуна промена начина живота“ (Кетрин, 18).