Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Како да одагнам мисли о сексу?

Како да одагнам мисли о сексу?

Шта можеш урадити

Пажљиво бирај друштво. Уколико твоји другови почну разговор о сексу, тиме што ћеш им се придружити можеш само отежати борбу против лоших мисли. Често можеш наћи начина да се склониш, а да при том не изгледаш самоправично нити да те исмејавају.

Да ли би свој компјутер заразио вирусом? Зашто би онда дозволио да нечисте мисли „заразе“ твој ум?

Избегавај неморалну забаву. Велики део данашње забаве је осмишљен тако да пробуди сексуалне жеље. Шта Библија саветује? „Очистимо се од сваке прљавштине тела и духа, и усавршавајмо се у светости у страху пред Богом“ (2. Коринћанима 7:1). Избегавај сваку врсту забаве која може стимулисати полне нагоне.

Имај у мислима: Жеље за љубавним односима нису саме по себи за осуду. На крају крајева, Бог је створио мушкарца и жену да осећају снажну привлачност једно према другом и да у оквиру брака задовољавају своје интимне потребе. Зато уколико имаш снажне сексуалне нагоне, немој мислити како си страшно лош или да једноставно не можеш сачувати своју моралну чистоћу.

Закључак: На теби лежи избор чему ћеш допустити да заокупи твоје мисли. Ти можеш бити честит и у мислима и у понашању уколико решиш да то будеш!