Застани и размисли мало!

Погледај шта се десило Рахели. Она је у сведочанству имала све петице и четворке. А онда су се у 7. разреду ствари промениле. „Један мој наставник је све чинио само да бих ја пала годину“, каже Рахела. Зашто је то радио? Наставник је јасно ставио до знања и Рахели и њеној мајци да му се не допада њихова религија.

Наставници су попут камења које ти помаже да пређеш пут од незнања до знања, али ти мораш да пређеш тај пут

Шта се затим десило? Рахела каже: „Сваки пут када је било очигледно да ми је наставник због предрасуда дао лошију оцену, мама би са мном дошла у школу и поразговарала с њим. С временом је престао да ме гњави.

Уколико и ти имаш сличан проблем, обрати се родитељима за помоћ. Они ће сигурно желети да разговарају с наставником и можда са школским одбором како би се решио тај проблем.

Мора се признати да неке ситуације не теку глатко. Понекад једноставно мораш издржати (Римљанима 12:17, 18). „Један наставник је био грозан према ђацима“, каже Тања. „Често нас је вређао и говорио да смо глупи. Испрва сам плакала због тога, али сам научила да његове увреде не схватам лично. Усредсредила сам се на школске задатке и пратила његове часове. Због тога ме није много гњавио и ја сам била међу реткима који су имали солидне оцене из његовог предмета. После две године, тај наставник је добио отказ.

Закључак: Научи како да изађеш на крај с компликованим наставником и стећи ћеш важну животну вештину која ће ти добро доћи ако сутра будеш имао незгодног шефа (1. Петрова 2:18). Такође ћеш научити да још више цениш добре наставнике.