Пређи на садржај

Да ли је неопходно припадати некој религији?

Да ли је неопходно припадати некој религији?

Одговор из Светог писма

 Јесте, јер Бог жели да се људи окупљају како би га обожавали. У Светом писму пише: „Размишљајмо једни о другима, како бисмо се подстицали на љубав и добра дела, и не пропуштајмо своје састанке“ (Јеврејима 10:24, 25).

 Из следећих Исусових речи види се да ће његови следбеници бити организована група: „По томе ће сви знати да сте моји ученици, ако будете волели један другога“ (Јован 13:35). Они ће ту љубав исказивати првенствено тако што ће се дружити са својим суверницима. Биће организовани у скупштине које ће се редовно окупљати ради обожавања Бога (1. Коринћанима 16:19). Све те скупштине ће сачињавати међународно братство (1. Петрова 2:17).

Није довољно само припадати некој религији

 У Светом писму пише да треба да се окупљамо да бисмо обожавали Бога, али то не значи да ће Бог бити задовољан нама ако смо само чланови неке религије. Напротив, религија којој припадамо треба да утиче на нашу свакодневицу. На пример, у Светом писму пише: „Религија (вера) која је чиста и неупрљана пред нашим Богом и Оцем јесте ово: бринути се за сирочад и удовице у њиховој невољи, и чувати се прљавштине овог света“ (Јаковљева 1:27, фуснота).