Одговор из Светог писма

Постоје неке молитве које Бог не услишава. Обратите пажњу на два разлога због којих Бог не обраћа пажњу на нечије молитве.

1. Молитва је у супротности с Божјом вољом

Бог не услишава молитве које су у супротности с његовом вољом, то јест захтевима изнесеним у Светом писму (1. Јованова 5:14). На пример, у Светом писму стоји да не треба бити похлепан. Коцкање потхрањује похлепу (1. Коринћанима 6:9, 10). У складу с тим, Бог неће услишити вашу молитву да извучете главну премију на лутрији. Бог није неки дух из лампе кога можете позвати да испуни сваку вашу жељу. У ствари, можете бити срећни што је то тако. У супротном бисте страховали од онога што би други могли да затраже од Бога (Јаков 4:3).

2. Особа која се моли истрајава у злу

Бог не слуша оне који га упорно вређају својим поступцима. На пример, онима који су тврдили да му служе али су заправо били зли, Бог је рекао: „Многе молитве изговарате, али ја их не слушам, јер су вам руке пуне крви“ (Исаија 1:15). Међутим, да су променили своје понашање и ’рашчистили ствари‘ с њим, он би их слушао када би му се молили (Исаија 1:18).