Пређи на садржај

Из која два разлога Бог не слуша неке молитве?

Из која два разлога Бог не слуша неке молитве?

Одговор из Светог писма

 Постоје неке молитве које Бог не услишава. Обратите пажњу на два разлога због којих Бог не обраћа пажњу на нечије молитве.

1. Молитва је у супротности с Божјом вољом

 Бог не услишава молитве које су у супротности с његовом вољом, то јест захтевима изнесеним у Светом писму (1. Јованова 5:14). На пример, у Светом писму стоји да не треба бити похлепан. Коцкање потхрањује похлепу (1. Коринћанима 6:9, 10). У складу с тим, Бог неће услишити вашу молитву да извучете главну премију на лутрији. Бог није неки дух из лампе кога можете позвати да испуни сваку вашу жељу. У ствари, можете бити срећни што је то тако. У супротном бисте страховали од онога што би други могли да затраже од Бога (Јаков 4:3).

2. Особа која се моли истрајава у злу

 Бог не слуша оне који га упорно вређају својим поступцима. На пример, онима који су тврдили да му служе али су заправо били зли, Бог је рекао: „Многе молитве изговарате, али ја их не слушам, јер су вам руке пуне крви“ (Исаија 1:15). Међутим, да су променили своје понашање и ’рашчистили ствари‘ с њим, он би их слушао када би му се молили (Исаија 1:18).