Пређи на садржај

Пређи на помоћни мени

Јеховини сведоци

српски

Да ли Свето писмо може помоћи особама с хроничном болешћу?

Одговор из Светог писма

Да. Бог брине о верним људима који су болесни. У Библији се за њих каже: ’Јехова ће их на постељи болесничкој окрепити‘ (Псалам 41:3). Ако патите од неке хроничне болести, следећа три корака вам могу помоћи да истрајете:

  1. Молите се за снагу да издржите. Можете добити „Божји мир који превазилази сваки ум“, који ће вам ублажити забринутост и помоћи да наставите упркос тешкоћама (Филипљанима 4:6, 7).

  2. Будите позитивни. Библија каже: „Весело срце делује добро као лек, а сломљен дух суши кости“ (Пословице 17:22). Негујте смисао за хумор, јер вам то помаже не само да се разведрите већ и да побољшате своје здравље.

  3. Имајте наду у будућност. Чврста нада вам може помоћи да будете радосни упркос хроничном обољењу (Римљанима 12:12). Библија је прорекла да ће доћи време када „нико од становника неће рећи: ’Болестан сам‘ “ (Исаија 33:24). Бог ће тада излечити хроничне болести које данас представљају нерешив проблем за савремену науку. На пример, Библија каже да ће стари постати млади и здрави: „Нека тело његово постане свеже као у младости, нека се врати у дане младалачке снаге своје“ (Јов 33:25).

Напомена: Иако се ослањају на помоћ коју пружа Бог, Јеховини сведоци траже и медицинску помоћ за хроничне болести (Марко 2:17). Међутим, ми не заговарамо неку конкретну методу лечења; сматрамо да свако треба да донесе личну одлуку о том питању.