Пређи на садржај

Нисам задовољан својим животом – могу ли ми религија, Бог или Свето писмо помоћи?

Нисам задовољан својим животом – могу ли ми религија, Бог или Свето писмо помоћи?

Одговор из Светог писма

 Да. Свето писмо, древна књига мудрости, пружа одговоре на важна животна питања и може вам помоћи да будете задовољни својим животом. Осмотрите одговоре на нека од тих питања.

  1.   Да ли постоји Створитељ? Свето писмо каже да је Бог „све створио“ (Откривење 4:11). Као наш Створитељ, он зна шта нам је потребно да бисмо били задовољни и имали испуњен живот.

  2.   Да ли је Богу стало до вас? Свето писмо не приказује Бога као некога ко је отуђен од човечанства, већ каже: „[Он] није далеко ни од кога од нас“ (Дела апостолска 17:27). Он је заинтересован за вас и жели да вам помогне да успете у животу (Исаија 48:17, 18; 1. Петрова 5:7).

  3.   Како ми пријатељство с Богом може помоћи да будем задовољан? Бог нас је створио с ’духовним потребама‘, то јест са урођеном жељом да разумемо смисао и сврху живота (Матеј 5:3). У наше духовне потребе спада и жеља да упознамо свог Створитеља и да развијемо добар однос с њим. Бог ће благословити труд који уложите да бисте га боље упознали, јер у Библији пише: „Приближите се Богу, и он ће се приближити вама“ (Јаковљева 4:8).

 Милиони људи су се уверили да им је пријатељство с Богом помогло да воде квалитетнији живот и да буду задовољни својим животом. Иако због пријатељства с Богом нећете бити поштеђени животних проблема, мудрост из његове Речи помоћи ће вам да

 Многе религије се позивају на Свето писмо, али заправо не поступају по његовим учењима. За разлику од њих, права религија, која се чврсто држи онога што стоји у Библији, помоћи ће вам да упознате Бога.