Пређи на садржај

МЛАДИ ПИТАЈУ

Зашто би било добро да дођеш на састанак у Дворани Краљевства?

Зашто би било добро да дођеш на састанак у Дворани Краљевства?

 Јеховини сведоци два пута недељно одржавају састанке у својим објектима који се називају Дворане Краљевства. Како изгледају ти састанци и зашто би они и за тебе могли бити корисни?

 Како изгледају састанци у Дворани Краљевства?

 Дворана Краљевстава је место где се учимо како да оно што смо сазнали из Библије практично применимо у животу. Састанци који се тамо одржавају могу ти помоћи:

  •   да сазнаш истину о Богу,

  •   да разумеш значење онога што се дешава у свету,

  •   да постанеш бољи човек,

  •    да пронађеш најбоље пријатеље.

 Да ли си знао? Место на коме се састају Јеховини сведоци зове се Дворана Краљевства јер је Божје Краљевство тема о којој се тамо највише говори (Матеј 6:9, 10; 24:14; Лука 4:43).

 Зашто би било добро да дођеш?

 Оно што тамо сазнаш може ти бити од велике користи. Библијска начела о којима се говори на састанцима Јеховиних сведока помоћи ће ти да стекнеш мудрост (Пословице 4:5). То значи да ти Библија у суштини може помоћи да доносиш добре одлуке у животу. У њој можеш пронаћи одговоре на важна животна питања, као што су:

 Ово су само неки од наслова јавних предавања која се одржавају викендом:

  •   Зашто треба да нас води Библија?

  •   Где можеш добити помоћ у време невоље?

  •   Шта Божје Краљевство већ данас чини за нас?

 „Једном је мој школски друг дошао на састанак. Седео је с мојом породицом и пратио је градиво из наших књига. Након састанка, рекао ми је да се посебно одушевио коментарима у делу где се материјал разматрао с публиком. Још ми је рекао да у његовој цркви немају материјал за проучавање као што га ми имамо“ (Бренда).

 Да ли си знао? Улаз на састанке је слободан и нема сакупљања прилога.

 Охрабрујуће друштво. Као хришћани треба да „храбримо једни друге“ и то је један од разлога због којих нас Библија подстиче да се састајемо (Јеврејима 10:24, 25). Пошто је свет око нас толико себичан, право је уживање бити међу људима који Бога и друге стављају испред себе.

 „После напорног дана понекад сам нерасположена и уморна. Али увек се осећам боље кад сам у друштву свих тих људи у Дворани Краљевства. Зато се враћам кући срећна и спремна за нови дан“ (Елиза).

 Да ли си знао? Широм света има више од 120000 скупштина Јеховиних сведока које се састају на више од 60000 локација. Будући да све више људи долази на наше састанке, сваке године се у просеку изгради око 1500 нових Дворана Краљевства. a

a Да би пронашао место где се одржавају састанци, иди на страницу „Састанци Јеховиних сведока“ и кликни на „Пронађи локацију“.