Пређи на садржај

Шта ако не подносим школу?

Шта ако не подносим школу?

Ево шта ти је потребно

 Позитиван став према учењу. Труди се да имаш комплетну слику. Можда ти се чини да нису сви предмети по наставном плану једнако важни – барем за сада. Па ипак, опште образовање из разних области продубиће твоје разумевање света око тебе. Оно ће ти помоћи да ’свим врстама људи будеш све‘, омогућујући ти да разговараш с многим особама које имају различито порекло и интересовања (1. Коринћанима 9:22, фуснота). На крају крајева, развићеш способност просуђивања, а то ће ти дугорочно сигурно пуно значити.

Савладавање проблема у школи може бити попут пробијања кроз џунглу. Али, све је могуће ако се трудиш

 Позитиван став према наставнику. Ако ти је неки наставник досадан, усмери пажњу на његов предмет, а не на њега. Твој наставник је вероватно десетине па и стотине пута одржао исти час у другим разредима. Зато му је можда тешко да своје часове износи с одушевљењем које је имао у почетку.

 Савет плус: Записуј оно што предаје и буди заинтересован за његов предмет. Такав став је заразан.

 Позитиван став према личним способностима. Школа ти може помоћи да откријеш таленте које ниси ни знао да поседујеш. Павле је написао Тимотеју: ’Распламсај Божји дар у себи‘ (2. Тимотеју 1:6). Очигледно је Тимотеј служио у неком посебном својству у хришћанској скупштини. Али, ту своју способност – тај ’дар‘ од Бога – морао је развијати да би могао да га користи, како не би остао скривен и неискоришћен. Наравно, ти ниси добио неке способности натприродним путем. Па ипак, сигурно си надарен у нечему и по томе се разликујеш од других. Школа ти може помоћи да те способности откријеш и развијеш.