Пређи на садржај

МЛАДИ ПИТАЈУ

Да ли да раскинем? (2. део)

Да ли да раскинем? (2. део)

 Како треба да окончаш своју везу? Као прво, изабери одговарајућу атмосферу за разговор. Шта би то на пример било?

 Размисли како би ти волео да се поступа с тобом (Матеј 7:12). Да ли би волео да то чујеш пред другима? Вероватно не.

 Уколико то околности не захтевају, немој везу окончати остављајући поруку на телефонској секретарици, шаљући поруку на мобилни или мејлом. Уместо тога, изабери време и место за тако озбиљан разговор.

 Како то треба да саопштиш? Апостол Павле је подстицао хришћане да ’говоре истину‘ једни с другима (Ефешанима 4:25).

 Зато је најбоље да будеш тактичан, али ипак одлучан. Јасно наведи разлог(е) зашто мислиш да ваша веза није добра за тебе.

 Притом, не треба да издекламујеш неку дугачку листу мана и да избомбардујеш особу с критичким примедбама. Уместо да кажеш: „Ти ово“ или „Ти никада оно“, било би боље да формулишеш мисли тако да оне одражавају твоја осећања. На пример, „Мени је потребан неко ко...“ или „Ја мислим да треба да раскинемо зато што...“

 То није време да будеш неодлучан или да попустиш пред мишљењем другог. Упамти, решио си да раскинеш јер си имао озбиљан разлог за то. Зато пази да те особа с којом раскидаш лукаво не наведе да промениш мишљење. „Након раскида, мој бивши дечко се правио да га то много боли. Мислим да је то чинио да бих се ја сажалила. И стварно ми је било тешко због тога. Али нисам допустила да ме његове реакције наведу да променим своју одлуку“, каже Лора. Попут Лоре, мораш знати шта хоћеш. Држи се своје одлуке. Нека твоје не значи не (Јаковљева 5:12).