Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | КО СУ ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ?

Зашто проповедају?

Зашто проповедају?

Вероватно су Сведоци свима најпознатији по томе што проповедају — од куће до куће, на улици и на другим местима. Зашто они то раде?

Пре свега, да би одали част Богу и помогли другима да сазнају за његово име (Јеврејима 13:15). Они тиме показују да су послушни Исусу Христу, који је својим ученицима рекао: „Идите и стварајте ученике од људи из свих народа [...] учећи их да се држе свега што сам вам заповедио“ (Матеј 28:19, 20).

Поред тога, Јеховине сведоке мотивише љубав према људима (Матеј 22:39). Наравно, они знају да већина људи има своју религију и да није свако заинтересован за оно о чему говоре. Па ипак, сматрају да је оно што пише у Библији важно за свачији живот. Због тога ’без престанка поучавају и објављују добру вест о Христу‘, као што су то радили и хришћани из првог века (Дела апостолска 5:41, 42).

Социолог Антонио Кова Мадуро написао је да се „Јеховини сведоци веома труде и да су спремни на велике жртве [...] како би свети списи стигли до најудаљенијих делова света“. (венецуелански лист El Universal)

Многи људи читају литературу Јеховиних сведока. Такође, милиони радо проучавају Свето писмо с њима иако припадају другим религијама.

Можда имате и друга питања о Јеховиним сведоцима. Одговоре можете добити на неки од следећих начина:

  • Питајте неког Јеховиног сведока.

  • Посетите веб-сајт www.jw.org.

  • Дођите на састанак Јеховиних сведока. Улаз је бесплатан.