Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЖЕЛИТЕ ДА БОЉЕ УПОЗНАТЕ СВЕТО ПИСМО?

Зашто проучавати Свето писмо?

Зашто проучавати Свето писмо?
  • У чему је смисао живота?

  • Зашто људи пате и умиру?

  • Шта доноси будућност?

  • Да ли је Богу стало до мене?

Да ли сте икада себи поставили неко од ових питања? Људи широм света размишљају о важним животним питањима попут ових. Да ли је могуће пронаћи одговоре?

Милиони људи би рекли да јесте. Они су логичне одговоре на своја питања пронашли у Светом писму, то јест Библији. Да ли бисте волели да сазнате о чему говори та књига? Јеховини сведоци свима нуде могућност да бесплатно проучавају Свето писмо. *

Истина, када им се пружи прилика да сазнају више о Светом писму, неки људи кажу да немају времена, да је то компликована књига или да не желе да се обавезују. Међутим, има и оних који радо желе да сазнају о чему говори Библија. Ево неколико примера:

  • „Била сам у католичкој и у протестантској цркви, у храму сика и у будистичком манастиру. Такође сам студирала теологију на факултету. Па ипак, нисам добила одговоре на многа питања о Богу. Онда ми је једна жена која је Јеховин сведок дошла на врата. Одушевило ме је што је на сва моја питања одговорила из Библије, па сам се сложила да проучавам Библију с њом“ (Џил, Енглеска).

  • „Имао сам многа питања о животу, али нисам био задовољан одговорима које сам добио од пастора у мојој цркви. Међутим, један Јеховин сведок је одговорио на моја питања и притом је користио само Библију. Када ме је упитао да ли желим да сазнам више, радо сам то прихватио“ (Кофи, Бенин).

  • „Занимало ме је шта се дешава с људима након смрти. Веровао сам да мртви могу наудити живима, али желео сам да знам шта Библија каже о томе. Зато сам почео да проучавам Библију с пријатељем који је Јеховин сведок“ (Жозе, Бразил).

  • „Покушала сам да читам Библију, али је нисам разумела. А онда су на моја врата дошли Јеховини сведоци и на једноставан начин ми објаснили нека библијска пророчанства. То ме је заинтригирало, па сам пожелела да сазнам више“ (Дениз, Мексико).

  • „Питала сам се да ли је Богу стало до мене. Зато сам почела да се молим Богу о ком се говори у Библији. Већ сутрадан су Сведоци покуцали на моја врата и почела сам да проучавам Библију с њима“ (Анџу, Непал).

Ови примери нам у мисли дозивају следеће Исусове речи: „Срећни су они који су свесни својих духовних потреба“ (Матеј 5:3). Заиста, људи по природи имају потребу да боље упознају Бога. Ту потребу једино Бог може задовољити и он то чини преко своје Речи, Светог писма.

Како изгледа проучавање Светог писма? Како вам може користити? На ова питања ће бити одговорено у наредном чланку.

^ одл. 8 Јехова је Божје име, као што се може видети у Светом писму.