Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Каква будућност очекује човечанство?

Да ли је могуће друштво у ком сви воле једни друге?

Нема сумње да ће људи и даље напредовати на пољу науке. Али да ли ће успети да створе друштво у ком ће сви искрено волети једни друге? Неће. Данашњи свет је прожет себичношћу и похлепом. Међутим, Бог за људе намерава нешто боље. (Прочитајте 2. Петрову 3:13.)

У Светом писму се каже да ће у будућности постојати људско друштво у ком ће сви волети једни друге. Свет ће бити мирно и безбедно место за живот пошто нико више неће наносити зло другима. (Прочитајте Михеја 4:3, 4.)

Како ће себичност бити уклоњена?

Први човек је био савршен и у њему није било ни трунке себичности. Али изгубио је савршенство зато што је намерно био непослушан Богу. Од њега смо сви наследили склоност ка себичности. Међутим, Бог ће преко Исуса вратити савршенство људима. (Прочитајте Римљанима 7:21, 24, 25.)

У складу с Божјом вољом, Исус је дао свој живот како би уклонио последице до којих је довела непослушност првог човека (Римљанима 5:19). На тај начин је омогућио људима предивну будућност. У том новом свету нико више неће нагињати ка себичности, нити ће чинити зло. (Прочитајте Псалам 37:9-11.)