Пређи на садржај

Пређи на садржај

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ДА ЛИ ЖЕЛИТЕ ДА БОЉЕ УПОЗНАТЕ СВЕТО ПИСМО?

Библијски курс за свакога

Библијски курс за свакога

Јеховини сведоци су свуда у свету познати по свом проповедању. Али да ли сте знали да они такође путем библијског курса помажу људима да боље упознају Библију?

Током 2014. године, преко 8 000 000 Сведока из 240 земаља проучавало је Библију са око 9 500 000 особа сваког месеца. * Занимљив је податак да око 140 држава света нема толико становника.

Да би спровели овај образовни програм, Јеховини сведоци сваке године одштампају пола милијарде Библија, књига, часописа и других публикација за проучавање Библије, и то на око 700 језика! Захваљујући том изванредном издавачком подухвату, људи могу проучавати Библију на језику који њима одговара.

ОДГОВОРИ НА УОБИЧАЈЕНА ПИТАЊА О ПРОУЧАВАЊУ СВЕТОГ ПИСМА

Како изгледа проучавање?

Различите библијске теме се обрађују тако што се истраже библијски стихови који се односе на одређену тему. На пример, Библија одговара на питања попут ових: Ко је Бог? Какав је он? Да ли има име? Где он пребива? Можемо ли бити блиски с њим? Међутим, те одговоре не можемо пронаћи ако не знамо где да их тражимо у Библији.

Да бисмо помогли људима да пронађу одговоре, обично користимо књигу од 224 стране под називом Шта Библија заиста научава? * Ова књига је осмишљена тако да помогне људима да разумеју основна библијска учења. У њој се налазе поглавља о Богу, Исусу Христу, патњи, ускрсењу, молитви и још многим другим темама.

Када и где се може проучавати?

Можете проучавати у време и на месту које вама одговара.

Колико времена треба издвојити?

Многи издвајају око један сат седмично. Међутим, не мора се издвојити толико времена. Некима одговара да проучавају само 10 или 15 минута седмично. Радо ћемо се прилагодити вама.

Колико то кошта?

Курс је бесплатан, као и Библија и публикације за проучавање. То је у складу са оним што је Исус рекао својим ученицима: „Бесплатно сте добили, бесплатно и дајте“ (Матеј 10:8).

Колико траје библијски курс?

Онолико колико ви желите. Књига Шта Библија заиста научава? обрађује 19 тема. Можете проучити све теме или само неке од њих, и то темпом који вама одговара.

Да ли морам да постанем Јеховин сведок?

Не. Поштујемо свачије право да бира у шта ће веровати. Међутим, ту одлуку је лакше донети када се сазнају основна библијска учења.

Где могу пронаћи више информација?

На веб-сајту jw.org налазе се тачне информације о Јеховиним сведоцима и њиховим веровањима.

Шта да урадим ако желим да проучавам Свето писмо?

^ одл. 4 Јеховини сведоци проучавају Библију с појединцима и мањим групама људи.

^ одл. 9 Издали Јеховини сведоци. Одштампано је више од 230 милиона примерака на преко 260 језика.