Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | КАКО ЋЕ ИСУС ХРИСТ СПАСТИ ЧОВЕЧАНСТВО?

Зашто нам је неопходно спасење

Зашто нам је неопходно спасење

„Човек, кога је жена родила, кратког је века и пун немира. Као цвет ниче и кида се, као сенка бежи и не остаје“ (Јов 14:1, 2).

Људи одвајкада сањају о томе да буду вечно млади и здрави. Нажалост, сурова реалност је да сви умиремо. Горе наведене речи, које је верни Божји слуга Јов изговорио пре више од три хиљаде година, и дан-данас су тачне.

Жеља да живимо вечно је снажна и својствена свим људима. Библија каже да је Бог у наше срце ставио чежњу за вечним животом, као и жељу да разумемо шта је вечност (Проповедник 3:11). Да ли је логично да би наш брижни Бог усадио у нас жељу коју је немогуће остварити? Наравно да није. Божја Реч назива смрт непријатељем и обећава да ће она бити уништена (1. Коринћанима 15:26).

Нема сумње да смрт јесте непријатељ. Ниједан човек здравог разума не жели да умре. Када нам прети нека опасност, ми се склањамо, сакривамо, бежимо. Када се разболимо, чинимо све како бисмо оздравили. На сваки могући начин покушавамо да избегнемо смрт.

Имамо ли разлога да верујемо да ће овај вековни непријатељ човечанства бити уништен? Имамо. Наш Створитељ, Јехова Бог, није створио људе да живе неко кратко време и да затим умру. Он није желео да људи умиру, већ је намеравао да вечно живе на земљи. А оно што он намерава увек се оствари (Исаија 55:11).

Како ће смрт бити уништена? Током читаве историје, људи су безуспешно покушавали да победе смрт. Та борба се наставља све до данашњег дана. Научници су пронашли вакцине и лекове којима су победили неке болести. Завирили су у генетску структуру живих бића. Данас у многим деловима света људи у просеку живе дуже него пре сто година. Па ипак, далеко од тога да смо однели победу над смрћу. Као што Библија каже, „сви се у прах враћају“ (Проповедник 3:20).

На сву срећу, решење за овај вековни проблем не зависи од људске мудрости. Јехова Бог се побринуо да будемо спасени, то јест избављени од смрти, а главну улогу у томе има Исус Христ.