Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Зашто треба да се сећамо Исусове смрти?

Какву нам је будућност Исус омогућио? (Исаија 25:8; 33:24)

Исусова смрт је нешто најважније што се икада догодило. Он је умро да би људи поново могли да живе онако како је Бог замислио. Човек није створен са склоношћу да поступа лоше, нити је требало да се разболи и умре (Постанак 1:31). Међутим, сви смо наследили грех од првог човека, Адама. Исус је дао свој живот да нас спасе од греха и смрти. (Прочитајте Матеја 20:28 и Римљанима 6:23.)

Бог је показао да нас много воли тиме што је послао свог Сина на земљу да умре за нас (1. Јованова 4:9, 10). Исус је својим следбеницима рекао да се сећају његове смрти тако што ће одржавати једноставну свечаност на којој ће користити хлеб и вино. Ако то чинимо сваке године, показаћемо да ценимо Божју и Исусову љубав према нама. (Прочитајте Луку 22:19, 20.)

Ко треба да узима хлеб и вино?

Када је Исус својим ученицима рекао да се сећају његове смрти, споменуо је један савез (Матеј 26:26-28). Захваљујући том савезу, одређени број људи ће са Исусом бити краљеви и свештеници на небу. Иако милиони људи присуствују обележавању Исусове смрти, хлеб и вино узимају само они који су у том савезу. (Прочитајте Откривење 5:10.)

Јехова је скоро 2 000 година бирао особе које ће постати краљеви са Исусом (Лука 12:32). Њих је мало у поређењу са онима који ће живети вечно на земљи. (Прочитајте Откривење 7:4, 9, 17.)