Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли ће на свету икада бити само једна власт?

Која власт може ујединити људе из свих народа? Исаија 32:1, 17; 54:13

Замислите колико би за човечанство било добро када би на целом свету била само једна власт. Данас многи пате због сиромаштва, док су други веома богати. Под влашћу која искрено брине о људима сви би имали оно што им је потребно. Да ли је разумно очекивати да људи успоставе једну такву власт? (Прочитајте Јеремију 10:23.)

Историја показује да власти све до сада нису успеле да задовоље потребе многих људи. Највише трпе сиромашни. За неке власти се чак може рећи да су окрутне (Проповедник 4:1; 8:9). Али Свемоћни Бог је обећао да ће успоставити Краљевство које ће заменити све људске власти. Његов Владар ће искрено бринути о људима. (Прочитајте Исаију 11:4 и Данила 2:44.)

Шта ће Божје Краљевство постићи?

Јехова Бог је изабрао савршеног владара који ће владати над целим светом — свог Сина, Исуса (Лука 1:31-33). Док је живео на земљи, он је помагао људима, чиме је показао да му је стало до њих. Као Краљ, он ће ујединити људе из свих народа и уклониће сву њихову патњу. (Прочитајте Псалам 72:8, 12-14.)

Да ли ће сви прихватити Исусову власт? Не. Али Јехова је веома стрпљив (2. Петрова 3:9). Он свима пружа прилику да прихвате Владара ког је он поставио. Исус ће ускоро уклонити зле људе и учиниће да цели свет буде мирно и безбедно место за живот. (Прочитајте Михеја 4:3, 4.)