Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Због чега је створена наша планета?

Планета је створена да би била прекрасан дом за људе

Наша планета је идеална за живот. На њој има обиље воде. Њен нагиб, ротација око осе, као и путања по којој се креће савршено су подешени тако да температура воде у океанима остаје умерена — не долази до смрзавања нити до кључања и испаравања воде. Атмосфера и магнетно поље чувају нашу планету од смртоносне радијације, а међусобна повезаност биљног и животињског света је запањујућа. Због тога су многи закључили да наша планета није тек тако настала. (Прочитајте Исаију 45:18.)

Али можда се питате: Ако је земља створена с неком вишом сврхом, откуд онда патња и неправда? (Прочитајте Поновљене законе 32:4, 5.)

Да ли ће земља испунити сврху због које је створена?

Земља је створена да би била прекрасан дом људима који поштују једни друге и воле свог Створитеља. Због тога човеково постојање има вишу сврху од постојања биљака и животиња. Људи могу схватити ко је њихов Створитељ — колика је његова љубав и његова правда. Штавише, могу и сами развијати те особине. (Прочитајте Проповедника 12:13 и Михеја 6:8.)

Наш Створитељ може остварити све што замисли. Зато можемо бити сигурни да ће он окончати патњу и неправду и да ће нашу планету претворити у савршен дом за људе. (Прочитајте Псалам 37:11, 29 и Исаију 55:11.)