Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Ко заиста влада светом?

Да је Бог владар света, да ли би на земљи било толико патње?

Многи верују да Бог влада светом. Али да је тако, да ли би на земљи било толико патње? (Поновљени закони 32:4, 5). Библија каже да светом влада једна зла духовна особа. (Прочитајте 1. Јованову 5:19.)

Како је дошло до тога да неко зао почне да влада над човечанством? На почетку људске историје, један анђео се побунио против Бога и навео први људски пар да стане на његову страну (Постанак 3:1-6). Први човек и жена су послушали тог бунтовног анђела, Сатану, и тако га изабрали за свог владара. Једино Свемоћни Бог има право да буде Владар, али он је допустио људима да одлуче да ли ће му се подложити и жели да их на то мотивише љубав (Поновљени закони 6:6; 30:16, 19). Нажалост, већи део човечанства прави исту грешку као и први људски пар. (Прочитајте Откривење 12:9.)

Ко ће решити проблеме човечанства?

Да ли ће Бог дозволити Сатани да у недоглед влада? Неће! Бог ће преко Исуса поправити сву штету коју је Сатана нанео. (Прочитајте 1. Јованову 3:8.)

Бог је дао овлашћење Исусу да уништи Сатану (Римљанима 16:20). Кад се то буде десило, Бог ће владати над човечанством и људи ће поново срећно живети у миру, како је он то у почетку замислио. (Прочитајте Откривење 21:3-5.)