Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Од каквог је значаја Исусова смрт за нас?

Када је Бог створио људе, намеравао је да они живе вечно на земљи, да се никада не разболе и не умру. Али први човек, Адам, није био послушан Створитељу и зато је изгубио ту прилику. Пошто смо Адамови потомци, он је на нас пренео смрт (Римљанима 5:8, 12; 6:23). Јехова, истинити Бог, послао је свог Сина, Исуса, да умре и да нас откупи од Адамовог греха. (Прочитајте Јована 3:16.)

Исус је својом смрћу омогућио људима да живе вечно. Како замишљате вечни живот на земљи?

Исусова смрт нам је омогућила опроштење греха и пружила наду у вечни живот. У Библији се описује како ће изгледати живот на земљи без старости, болести и смрти. (Прочитајте Исаију 25:8; 33:24 и Откривење 21:4, 5.)

Зашто треба обележавати Исусову смрт?

Вече пре него што је умро, Исус је својим следбеницима рекао да се сећају његове смрти тако што ће одржавати једноставну свечаност. Годишње обележавање Исусове смрти нам пружа прилику да дубоко размишљамо о томе колико Исус и Јехова воле људе. (Прочитајте Луку 22:19, 20 и 1. Јованову 4:9, 10.)

Ове године, годишњица Исусове смрти обележиће се у понедељак, 14. априла, након заласка сунца. Позивамо вас да присуствујете тој свечаности коју ће организовати Јеховини сведоци. (Прочитајте Римљанима 1:11, 12.)