Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ: ЗАШТО ИМА ТОЛИКО ПАТЊЕ? КАДА ЋЕ НЕСТАТИ?

Угашено је толико недужних живота

Угашено је толико недужних живота

У априлу 2013, Србију је потресла велика трагедија. Један човек је убио 13 особа, укључујући и двогодишњег дечака. Најпре је убио своју мајку и сина, а затим наставио да убија комшије и рођаке.

Мала Ноел, из једне друге земље, била је љупка девојчица и волела је да црта. Једне летње вечери изашла је у двориште и док се шетала, спотакла се и упала у базен. Утопила се две недеље пре него што је напунила четири године.

Осамнаестогодишња Бано, коју су пријатељи од милоште звали Сунце, са својом породицом се 1996. преселила из Ирака у Норвешку. Нажалост, она је 22. јула 2011. била једна од 77 жртава екстремисте, који је касније изјавио: „Жао ми је што их нисам убио више.“

Извештаји о сличним страшним догађајима скоро свакодневно се могу чути широм света. Размислите о жалости и патњи коју доносе саобраћајни удеси, злочини, рат, терористички напади, природне катастрофе и друге трагедије. Каква неправда што је толико недужних живота угашено и што толико људи пати!

Неки криве Бога, говорећи да њему није стало до људи. Други сматрају да он види нашу патњу, али једноставно не жели да се меша. Има и оних који мисле да је за све крива судбина. Изгледа да нема краја нагађањима. Где можемо пронаћи поуздане и логичне одговоре на питања која нас муче? У чланцима који следе, потражићемо одговоре у Божјој Речи, Библији. Сазнаћемо шта је узрок патње и како ће она бити окончана.