Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Када брак може бити срећан?

Библијски савети о браку су делотворни зато што потичу од Јехове Бога — оног ко је основао први брак. Библија нас поучава како да изградимо особине које ће допринети срећи у браку и упозорава нас на ставове који могу уништити брак. Такође нас учи како да комуницирамо да бисмо били срећни у браку. (Прочитајте Колошанима 3:8-10, 12-14.)

Мужеви и жене треба да уважавају и поштују једно друго. Они могу имати срећан брак када обоје прихватају улогу коју им је Бог доделио. (Прочитајте Колошанима 3:18, 19.)

Шта брак чини трајним?

Брачни парови могу остати заједно само ако се воле. Бог нас учи како треба да волимо. Савршени примери у показивању несебичне љубави су Бог и његов Син, Исус. (Прочитајте 1. Јованову 4:7, 8, 19.)

Када мужеви и жене поштују брак као заједницу коју је утемељио Бог, онда ће и остати заједно. Бог је створио брак као трајну заједницу мушкарца и жене да би се сви чланови породице осећали сигурно. Брак може да траје зато што је Бог створио мушкарца и жену да се физички и емоционално уклапају у хармоничну целину. Такође их је створио по својој слици тако да могу да воле онако како он воли. (Прочитајте Постанак 1:27; 2:18, 24.)