Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ: ЖИВОТ ИМА СМИСАО

Да ли живот заиста има смисао?

Да ли живот заиста има смисао?

„Дани наши трају седамдесет година, а код снажнијих осамдесет година. Ипак само невољу и патњу доносе.“ (Псалам 90:10)

ОВЕ речи су жива истина! Свет је преплављен ’невољама и патњама‘. Можда се и ви питате: ’Да ли је онда уопште могуће имати срећан и испуњен живот?‘

Узмимо за пример Марију. Она је увек била енергична и запослена, али сада са своје 84 године практично је везана за кућу. Њен ум је и даље бистар, али чини се да је тело више не слуша. Да ли би она могла рећи да њен живот има смисао?

Како је са вама? Можда се и ви некад питате да ли ваш живот има смисао. Можда имате једноличан посао који вас исцрпљује и гуши вашу креативност. Или нико не запажа ваш труд и залагање. Чак и ако сте донекле постигли успех, могуће је да се не осећате сигурно када размишљате о будућности. Или сте међу онима који се боре са усамљеношћу и депресијом. Можда у вашој породици често долази до неслагања и свађа. Да ли вам је смрт одузела драгу особу? Човек по имену Андре је био веома близак са својим оцем, који се изненада разболео и умро. За Андреа је то био страшан ударац који је у његовом срцу оставио празнину коју, како он сматра, ништа не може попунити.

Без обзира на то каква невоља нас погађа, постоји нешто што сви желимо да знамо: Да ли је могуће имати смисаон живот? Одговор на то питање пружа нам живот човека који је ходао земљом пре око 2 000 година. Реч је о Исусу Христу. Он је имао смисаон живот иако се сусретао с бројним тешкоћама. И наш живот може имати смисао ако се угледамо на њега.