Пређи на садржај

Пређи на садржај

 ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Питања и одговори

Да ли је могуће разумети Свето писмо?

Свето писмо је Божја Реч. Може се упоредити с писмом од оца који нас воли (2. Тимотеју 3:16). У Светом писму, то јест Библији, Бог објашњава како му можемо угодити, зашто допушта зло и шта ће у будућности учинити за људе. Међутим, верске вође изврћу библијска учења и зато многи људи губе наду да ће икада разумети ту књигу (Дела апостолска 20:29, 30).

Јехова Бог жели да сазнамо истину о њему. Зато нам је дао књигу коју је могуће разумети. (Прочитајте 1. Тимотеју 2:3, 4.)

Како можете разумети Свето писмо?

Поред тога што нам је дао Свето писмо, Јехова нам пружа помоћ да га разумемо. Послао је Исуса да нас поучи (Лука 4:16-21). Исус се често освртао на оно што је записано и тиме је помагао својим слушаоцима да разумеју свете списе. (Прочитајте Луку 24:27, 32, 45.)

Исус је основао хришћанску скупштину да би се наставило дело које је он започео (Матеј 28:19, 20). Данас Исусови прави следбеници помажу људима да разумеју шта Библија научава о Богу. Ако желите да разумете ту књигу, Јеховиним сведоцима ће бити драго да вам помогну у томе. (Прочитајте Дела апостолска 8:30, 31.)