Пређи на садржај

Пређи на садржај

 ПИТАЊА И ОДГОВОРИ

Питања и одговори

Зашто се за Исуса каже да је Божји Син?

Бог нема дословну жену и синове. Он је Створитељ живота. Људи су створени са способношћу да одражавају његове особине. Зато је Адам, први човек ког је Бог створио, назван ’син Божји‘. Слично томе, Исус је назван „Син Божји“ зато што је створен са особинама налик на свог Оца. (Прочитајте Луку 3:38 и Јована 1:14, 49.)

Када је Исус створен?

Бог је створио Исуса пре Адама. Штавише, Бог је створио Исуса пре свега другог а затим је преко њега стварао све, па и анђеле. Зато Свето писмо за Исуса каже да је „првенац свега што је створено“. (Прочитајте Колошанима 1:15, 16.)

Пре него што се родио у Витлејему, Исус је живео као духовно биће на небу. Када је дошло време, Бог је пренео Исусов живот с неба у Маријину материцу како би се он родио као човек. (Прочитајте Луку 1:30-32 и Јована 6:38; 8:23.)

Зашто је Бог учинио да се Исус роди на земљи као човек? Коју је посебну улогу Исус испунио? Одговоре на та питања можете пронаћи у Библији. То ће вам помоћи да боље разумете и више цените оно што су Бог и Исус Христ учинили за вас.