Пређи на садржај

Пређи на садржај

„Каква слика!“

„Каква слика!“

Сигурно си то много пута помислио или некоме рекао када си прелистао ново издање овог часописа. Предивне илустрације и фотографије су пажљиво припремљене и имају одређену сврху. Оне служе као помоћна средства која нас подстичу на размишљање и утичу на наше емоције. Посебно нам могу користити када се припремамо за Разматрање Стражарске куле и када учествујемо на том састанку.

На пример, размисли о сликама које се налазе на почетку чланака за разматрање. Шта је на њима приказано? У каквој је вези свака од њих с насловом одговарајућег чланка и стихом на ком се тај чланак темељи? Што се тиче других слика, размисли о томе како су повезане с мислима које се разматрају и како ти може користити оно што је приказано на њима.

Водитељ Разматрања Стражарске куле треба да пружи прилику браћи и сестрама да дају коментар о свакој слици у чланку и да кажу како се она односи на материјал или какав је утисак оставила на њих. Понекад се поред неке слике налази текст који указује на везу између ње и конкретног одломка у чланку. У супротном, водитељ може да одреди уз који одломак треба размотрити и одређену слику. На тај начин ће сви извући потпуну корист из онога што је припремљено како би се читаоцима помогло да себи дочарају оно о чему се говори у Божјој Речи.

Један брат је рекао: „Кад прочитам неки предивно написан чланак, слике ми дођу као шлаг на торту.“