ПРОБУДИТЕ СЕ! јун 2014. | Како бити добар пријатељ?

Нажалост, право пријатељство је за многе недостижно. Али да ли то мора бити тако? Шта је потребно за једно трајно пријатељство? Погледајте шта о томе каже Свето писмо.

Поглед у свет

Неке теме: Законска и морална дилема у канадским клиникама за вантелесну оплодњу, занимљива замена за конвенционалну производњу меса, и нова врста венчања у Ирској.

С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ

Како бити добар пријатељ?

Већина људи мисли да је важно имати праве пријатеље. Како можемо бити добри пријатељи? У овом чланку се помињу четири одлике пријатељства о којима говори Свето Писмо.

ГЛЕДИШТЕ БИБЛИЈЕ

Смрт

Шта се дешава када умремо? Има ли наде да ћемо поново видети наше вољене који су умрли? Библијски одговори на та питања могу нам пружити утеху.

СТРАНИЦА ИЗ ИСТОРИЈЕ

Џозеф Пристли

Било да је писао о науци или религији, Џозеф Пристли је одбацивао хипотезе и традицију, а трагао за чињеницама и истином. Погледајте због чега су значајна његова открића и рукописи.

Да ли имате здраве десни?

Обољење десни је најчешће међу обољењима усне шупљине. Због чега долази до њега? Како можете знати да ли су вам десни здраве? Сазнајте како да смањите ризик од овог обољења.

САВЕТИ ЗА ПОРОДИЦУ

Како спречити расипање новца

Немојте чекати да останете без новца па да тек онда размишљате о навикама трошења, Сазнајте како на време да спречите расипање новца,

ИГРА СЛУЧАЈА ИЛИ ДЕЛО СТВОРИТЕЉА?

Навигациони подвиг балегара

Какву навигацију користе балегари? И шта људи могу да науче од њих?

Још неке теме

Шта млади кажу о мобилним телефонима

За многе тинејџере, мобилни телефон није само телефон већ њихова веза са светом. Које су предности и недостаци поседовања мобилног телефона?

Мојсије одраста у Египту

Шта учимо из периода Мојсијевог живота који је провео у Египту? Преузмите ове садржаје и осмотрите их у кругу породице.