Пређи на садржај

Пређи на садржај

 ЗЕМЉЕ И НАРОДИ | КАМБОЏА

Посета Камбоџи

Посета Камбоџи

СЕЛА НА ВОДИ, бучне пијаце, улице пуне мотоцикала који преносе све — од живине па до фрижидера. То су само неки од призора из Камбоџе.

Људи у Камбоџи су срдачни, пријатељски настројени и тесно повезани. У свакодневним контактима, обраћају се једни другима са брате, сестро, тето, чико, бако или деко — чак и ако се не познају.

Неки Камбоџанци живе у кућицама на чамцима, док други живе у сојеницама или у кућама на сплавовима. Постоје чак и школе, домови здравља, пијаце и бензинске пумпе на води

Питаја је популарно воће

У камбоџанској кухињи важно место заузима пиринач. Оброк углавном обухвата више јела, укључујући и супу, а риба је омиљена. Обично се за један оброк служе заједно слатка, кисела и слана јела.

Пре око две хиљаде година, индијски трговци су на путу за Кину почели често да свраћају на  камбоџанско приморје и размењују свилу и метале за зачине, миришљаво дрво, слоновачу и злато. С временом су Камбоџанци под утицајем Индије и Кине почели да прихватају хиндуизам и будизам. Данас преко 90 посто становништва исповеда будизам.

Јеховини сведоци у Камбоџи преносе другима дивну наду из Библије. У томе често користе књигу Шта Библија заиста научава? Она је доступна на око 250 језика, укључујући и кмерски, који је службени језик у Камбоџи.

Преко 1 500 особа проучава Библију с Јеховиним сведоцима и у њој налази одговоре на питања попут „Где се налазе мртви?“ и „Каква је Божја намера са земљом?“

Књига Шта Библија заиста научава?, коју су издали Јеховини сведоци, доступна је и на кмерском