Пређи на садржај

Пређи на садржај

Поглед у свет

Поглед у свет

Сједињене Државе

У Лос Анђелесу је синхронизовано свих око 4 500 семафора који се налазе на 1 215 квадратних километара. Према новинама The New York Times, Лос Анђелес је „прва светска метропола у којој је то постигнуто“.

Свет

Према једној процени здравља светског становништва, број гојазних особа је од 1990. до 2010. порастао за 82 посто. Због прекомерне тежине умре три пута више људи него због неухрањености — иако је у многим земљама несташица хране и даље велики проблем. У суштини, „свет од пре 20 година, у ком људи нису имали довољно хране, претворио се у свет у ком оболевамо због превише хране, и то нездраве хране. То је случај чак и у земљама у развоју“, каже Маџид Езати, један од водећих научника у том истраживању.

Острва Мидвеј

Женка вечног албатроса која се сматра „најстаријом птицом у дивљини“ излегла је још једног птића. Колико она има година? Први пут јој је стављен идентификациони прстен 1956, када је имала барем пет година. Дакле, сада има нешто више од 60. У свом животу, она је вероватно прелетела између три и четири милиона километара, што би било исто као да је четири до шест пута летела до месеца и назад.

Јужноафричка Република

Резултати једне студије показују да трећина жена из Јужноафричке Републике користи сапуне и креме за избељивање коже. Ти препарати су опасни и у неколико земаља су забрањени. Њихово коришћење доводи до појаве неких врста рака, оштећења бубрега, депресије, анксиозности, осипа и ожиљака.