Пређи на садржај

Пређи на садржај

 С НАСЛОВНЕ СТРАНЕ | ЗАШТО НЕ ОДУСТАТИ ОД ЖИВОТА?

Зато што постоји нада

Зато што постоји нада

„Кротки ће поседовати земљу, и уживаће у изобиљу мира.“ (ПСАЛАМ 37:11)

Библија каже да је људски живот ’пун немира‘ (Јов 14:1). Нема човека који није доживео неку трагедију. Али неки су изгубили сваку наду, као да не постоји светло на крају тунела и нема изгледа за боље сутра. Да ли се и ви тако осећате? Ако је тако, будите сигурни да Библија пружа праву наду — не само вама већ целом човечанству. На пример:

  • Библија каже да је Јехова Бог замислио да људи много боље живе (Постанак 1:28).

  • Јехова Бог нам обећава да ће земљу претворити у рај (Исаија 65:21-25).

  • Та обећања ће се сигурно испунити. У Откривењу 21:3, 4, стоји:

    „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.“

То није само пуки сан. Јехова Бог ће то остварити, а он има и моћ и жељу да то учини. Нада која се налази у Библији је реална и даје нам снажне разлоге да не одустанемо од живота.

СУШТИНА: Можда су ваше емоције попут брода на узбурканом мору, али нада која се налази у Библији може вам бити попут сидра.

ШТА МОЖЕТЕ ВЕЋ ДАНАС УЧИНИТИ: Сазнајте коју нам наду Библија пружа. Јеховини сведоци ће вам драге воље помоћи у томе. Можете ступити у контакт с њима лично или посетити њихов веб-сајт jw.org. *

^ одл. 11 Предлог: Посетите веб-сајт jw.org и идите на ПУБЛИКАЦИЈЕ > ОНЛАЈН БИБЛИОТЕКА. Тамо укуцајте речи „депресија“ или „самоубиство“ да бисте пронашли неке корисне мисли.